— Hondlova

PROJEKT

— Hondlova

Lokacijski uvjeti koje smo zatekli bili su specifični na ovoj izrazito uskoj parceli pokraj rasadnika blizu postojećih zgrada. Stoga smo se potrudili poglede usmjeriti ka zelenilu Maksimira sa sjeverne strane, te vrtovima rasadnika s istočne strane. Volumen je osmišljen tako da se zgrada u potpunosti ovila prema vizurama. Usječene lođe koje su centar ovih specifičnih stanova uvlače krošnje u stanove. Iz većine stanova pogled je usmjeren ka krošnjama s istočne i zapadne strane. Rekli bismo da je ovdje najveći izazov bio unutar vrlo uskih okvira napraviti kuću koja će služiti budućim stanarima.

Kućom dominiraju jednostavne a jasne linije, a krov, koso i vertikalno pročelje protežu se cijelom visinom dajući joj suvremeni izgled kojim se stapa s bojama kroz sva godišnja doba. Prozori na kosini usmjereni su blago prema gore umjesto na ravno, čime smo suptilno preusmjerili pogled prema nebu umjesto u susjednu zgradu.

Sama mikrolokacija je čarobna, a veliki otvori na tri preostala pročelja doprinose da stanovi postanu prostor za uživanje, a ne samo mjesto za prespavati. Arhitektura kakvu želimo.

Projektni tim:
Matea Despot, Iva Radošević, Julijana Bočkaj, Tina Vrtarić, Rade Trbara
Hondlova
Arhitektura kakvu želimo.
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova
Hondlova

PROCES