— O nama

STVARANJE KAO PROCES. ŽIVOT KAO TIJEK.

2a1 BURO
Rade Trbara

Rade Trbara

Čarolija je u tome što ima beskonačno puno mogućnosti, što nema ponavljanja, što je sve nepredvidivo. Čak i kad dođete do točke s kojeg nema povratka postoji mogućnost da se stvari zaustave i promijene do potpunog zadovoljstva. To uzbuđenje, neizvjesnost, iščekivanje nastajanja, mijenjanje i okoline i nas neprestano oduševljava i nikada ne prestaje.

Marina Ćosić

Kada ideja preraste u projekt koji se s vremenom i realizira, koliki god njegov opseg bio, shvaćam koliko je moći u vlastitim rukama za kreiranjem stvarnosti. Prepreke na koje nailazimo su tu da nas osvijeste i usmjere. Ako na ovaj način promatrate život i sve što se događa, s vremenom shvatite da jedino na što možete utjecati je vlastita reakcija na vanjske događaje. Ljubav prema sebi i iskren odnos sa samim sobom baza su za uspješnost u svim segmentima življenja. Moj život i moj rad proizlaze iz ovih vrijednosti. Zahvalna što sam se usudila izaći iz okvira da bih utirala svoj put i stvarala ceste koje još ne postoje.

Marina Ćosić
Tina Vrtarić

Tina Vrtarić

Stvaranjem i čišćenjem, prostor u kojem živim obogaćen je kroz moju ulogu arhitekta. Donošenjem i usmjeravanjem odluka u arhitekturi dirigent sam estetike životnog ciklusa budućeg prostora brinući se o navikama, karakteru i socijalnim odnosima korisnika. Takvo kreiranje različitih sučelja, društvenih i prostornih odnosa, komuniciranje novih ideja ili propitivanje vlastite intuicije daje mi jednu tenziju, snagu, dnevnu dozu potrebnog adrenalina za idući.

Haris Bulić

Nakon što sam u Sarajevu diplomirao arhitekturu gdje sam za vrijeme studija osnovao, uređivao i dizajnirao arhitektonski časopis Tristotrojka te nakon dvogodišnjeg rada za strano tržište, ljubav me dovela u Zagreb gdje se pridružujem novooformljenom timu mladih, talentiranih i svestranih arhitekata u 2a1 BÜRO-u. Od tada, kroz rad na uzbudljivim projektima i velikim gradilištima počinje prava avantura i intenzivno učenje uz pravog mentora i sjajne kolege koji žive arhitekturu.

Haris Bulić
Julijana Bočkaj

Julijana Bočkaj

U svom dosadašnjem radnom iskustvu doživjela sam razne pristupe projektiranju i imala priliku vidjeti njihovu materijalizaciju. Svako novo iskustvo obogaćuje moju osobnu teoriju arhitekture. Kroz rad u timu je propitujem; potvrđujem ili nadograđujem. Kako se bavim i kiparstvom trudim se da se moje razumijevanje ljudi i prostora osjeti u djelima na kojima radim, kiparskim i arhitektonskim.

Sven Duplić

2a1 zbog ljudi, projekata i izazova koji ne postoje nigdje drugdje – i jer ništa nije ljepše od gradilišta u 7 ujutro, toplog, proljetnog dana, mirisa svježe izlivenog betona i zvuka gradnje; gdje snovi nas arhitekata postaju okvir za život ljudi.

Sven Duplić